Cloud i Middleware na HrOUG-u

Područje Clouda i Middlewarea su ove godine vrlo aktualne cjeline. Kako se približava vrijeme Oracle Open Worlda sve više se najavljuju Cloud teme. Po svemu, za očekivati je da će na svjetskoj Oracle konferenciji Cloud dominirati, u većini segmenata i kao tematska cjelina. 

Cloud dio

Kao odgovor dogovorili smo sa Oracleom - Partnerom konferencije da kao glavni Oracleov govornik na konferenciji sudjeluje - Pascal Giraud, Senior Director EMEA Technology, zadužen upravo za Cloud, sa temom Digitalna Transformacija: Rukovođenje na rubu. Tema je izuzetno aktualna jer upozorava na utjecaje usvajanja Cloud strategije na korištenje vlastitih resursa. Što i koje su preporuke Oraclea posebno kad je u pitanju rukovođenje i koordinacija aktivnosti.

Uključili smo još jedno značajno pitanje: - Da li koristiti javni ili privatni Cloud. I tu Oracle nudi odgovor: I jedan i drugi koristeći Oracle Hybrid Cloud. Kako i zašto objasniti će Marin Tadić, direktor Oracle Hrvatska.

Uključeno je još tema iz više segmenata Clouda - tako iz aplikacijskog segmenta su teme Kontinuirana isporuka s Oracle Cloud Services-om i Podignite i prebacite aplikaciju u Oracle Cloud - Duška Vukmanovića (Oracle). Razvijte i koristite aplikaciju u Cloudu ili transferirajte gotovu u Cloud.

Neil Sellers (Qubix) koji će govoriti o atraktivnoj temi  Planiranje i budžetiranje Cloud usluge.

Temu Oracle BI u oblacima - Oracle BI Cloud Service će obraditi Ljiljana Perica (Oracle).

Više o Oracle Database servisima u Cloudu govoriti će Morana Butković (Oracle).

O funkcioniranju Oracle marketinga u Cloudu i posebno o potrebi usklađivanja sa zahtjevima tržišta govoriti će Urban Jovanovič (Oracle Slovenija). Prezentacija se bazira na nizu realiziranih projekata iz više industrija.

Posljedica je i da smo, radi lakšeg manipuliranja Cloud na webu odvojili u zasebnu cjelinu. Vjerojatno ovo i nije sve, zato nas pratite sa novostima.

Middleware dio

Teme iz Business Inteligence-a, Data Integracije i druge iz porodice i ove godine predstavljaju značajnu cjelinu sa 15 zanimljivih tema.

Business Inteligence (BI) je niz godina bio, i ostaje, nositelj u Middleware „porodici“. Ove godine Ljiljana Perica donosi najsvježiju informaciju Oracle BI Visual Analyzer – analize nikada nisu bile lakše. Biti će zanimljivo čuti što su novosti koje će biti objavljene tek na Oracle Open World-u.

Žiga Vaupot (Qubix Slovenija) je pripremio Korištenje agregata i kombiniranje izvora podataka u Oracle BI i druga tema nije manje zanimljiva Priprema i implementacija Karte pogleda u Oracle BI. Neil Sellers (Qubix International) će prezentirati nove aktivnosti koje zajedno omogućuju Enterprise Performance Management i OBIEE: Vi ne znate što ne znate …

Ognjen Glavaš (Oracle) će kroz temu Sljedeća generacija narativnog upravljačkog izvještavanja pokazati Oracle Enterprise Performance Management Cloud servis (EPRCS) kao namjensko rješenje u oblaku koje omogućava upravljačko i narativno izvještavanje.

Iz Data integracije ćemo pozdraviti Milomir Vojvodića (Oracle ECEMEA Dubai United Arab Emirates) i Tomas Vavra (ODI, Prague, Czech Republic) koji će obraditi temu Return On Investment of Data Governance – A Megatrend On Discipline Around Data Management. Maja Veselica i Zoran Pavlović (Parallel Srbija) će upozoriti na Oracle GoldenGate u akciji.

Cjelinu Fusion Middlewarea točnije Oracle Fusion Middleware visoke dostupnosti dolazi nam približiti Mustafa Osama (Oracle ACE Director) (Gurus Solutions Jordan) ujedno i predsjednik Oracle UG Jordana. I u drugoj temi će približiti Unutar Oracle Exalytics.

I konačno Diana Mošnja (Istra Tech) će u Tajne ADF Schedulling Gantta otkriti kako razviti aplikaciju i pri tome smanjili troškove implementacije za korisnike.   

HrOUG.hr

Konferenciju organizira Hrvatska udruga Oracle korisnika. Više o udruzi možete saznati na Hroug.hr.

Prati nas na Facebooku

Prati nas na Twitteru

Sve novosti i zanimljivosti vezane uz HrOUG objavljujemo na Twitteru!

Najbolji pokrovitelj

Bolji pokrovitelj

Dobar pokrovitelj

Medijski pokrovitelj