Korištenje agregata i kombiniranje izvora podataka u Oracle BI

Track

Middleware

Datum i vrijeme

srijeda, 14. listopad 2015., 09:00

Dvorana

Dv 5 Apartmani

Trajanje

45'

Agregati su obično jedan od ključnih elemenata bilo kojeg skladišta podataka. Oni su prirodni odgovor na uska grla performansi, koje se obično susreću u stvarnom životu. Korištenje Oracle BI u kombinaciji sa skladištima podataka ovo nije iznimka.

Kada se izvodi mjerenje agregacije na različitim razinama dimenzijske hijerarhije, prije ili kasnije ćemo naići na uska grla performansi.. U Oracle BI možemo riješiti ovo vrlo jednostavno definiranjem novih agregata kao izvora podataka za naše logičke modele. Međutim, ako se radi o mnogo agregata, ručno upravljanje agregata više nije tako jednostavan zadatak. Agregat Persistence Wizard može se koristiti za stvaranje i modeliranje agregata, kako bi se oslobodili uskog grla i unaprijed izračunali i pohranili podatke za bolji upit odgovora. Osim toga tu možemo koristiti Agregat Persistence Wizard skripte za upravljanje i osvježiti podatke u našim skupljenim stolovima.

Ali što ako su vaši agregati Stores u Essbase Cube? Dakle, Oracle Business Intelligence ima odgovore i za ovaj slučaj, i to dobre. Uglavnom kombinirali bi Essbase Cube na isti način kako se koriste agregati. To je samo još jedna vrsta izvora podataka.

Što ako imate svoje stvarne i planske podatke u raznim izvorima podataka. Pa, saznati ćete da Oracle Business Intelligence obrađuje ove vrste situacija također vrlo učinkovito.

Želite li saznati kako se to radi u Oracle Business Intelligence? Ako da, onda mi se pridružite na ovoj prezentaciji temeljenoj na demou.

Detalji o predavanju

Vrsta: Predavanje
Razina težine: Općenito
Poželjno iskustvo slušatelja: Bez iskustva (1 g. i manje)
Poželjna funkcija slušatelja: Krajnji korisnik , Menadžer - operativni , Menadžer - strateški

O predavaču

HrOUG.hr

Konferenciju organizira Hrvatska udruga Oracle korisnika. Više o udruzi možete saznati na Hroug.hr.

Prati nas na Facebooku

Prati nas na Twitteru

Sve novosti i zanimljivosti vezane uz HrOUG objavljujemo na Twitteru!

Najbolji pokrovitelj

Bolji pokrovitelj

Dobar pokrovitelj

Medijski pokrovitelj